Çikolata ve Güzellik

Önce cilt güzelliğinden başlayalım. Kakaodaki antioksidan içeriği, yaşlanmaya sebep olan serbest radikallerle savaşıyor, bu da daha genç bir görünüm anlamına geliyor. Kakaonun içinde bulunan yağ cildi nemlendiriyor ve sağlıklı bir parlaklık veriyor. Kakao oranı yüksek çikolatadaki antioksidan flavanol maddesi, UV ışınlarının verdiği zarardan koruyor. Stres hormonlarını kontrol altına alan çikolata, bu sayede kolajen yıkımının da azalmasını sağlıyor, bu da daha az kırışıklık anlamına geliyor. Ve saçlarla devam edelim. Bakır, çinko ve demir hücre yenilenmesini sağlayan maddelerdir ve üçü de çikolatada bol miktarda bulunuyor. Kafa derisine giden kan ve oksijen de, sağlıklı ve güçlü saçların temelini oluşturuyor. Etkiyi hemen görmek ister misiniz?

İşte size çikolata ile yapabileceğiniz bir saç maskesi tarifi;

Çikolata ve Güzellik

Betonit Kil (başka bir kilde olabilir) ile Çikolata Saç ve Yüz Maskesi Tarifi Bu Çikolata Saç ve Yüz Maskesi tarifi, saçınızda hiç çikolata kullanmadıysanız güzel bir başlangıçtır. Bentonit Kil temizleyici bir kil olduğu için derin bir doğal temizleyici olarak kullanılmalıdır. Bu tarifteki Kakao Tozu, bir güç merkezi bileşenidir. Tercihen koyu ve şekersiz, ılımlı, makul miktarlarda çikolata (kakao) yemek, beyin gücümüzü artırır, arterlerimizin sağlığını artırır ve yüksek tansiyonu azaltan, kolesterolü düşüren ve dolaşımı artıran antioksidanlar içerir. Bitter çikolata da cildimizi besler.

Çikolata ve Güzellik

Bitter çikolatadaki flavonoller cildin güneş yanığından ve diğer UV hasarlarından korunmasına yardımcı olur. Ayrıca cildimizi nemlendirmeye ve sağlıklı bir ışıltı vermeye yardımcı olan A, B1, C, D ve E vitaminleri içerir. Çikolata saçlarımız için de mükemmel! Bitter çikolata, saç dökülmesini tedavi etmeye yardımcı olan magnezyum da dahil olmak üzere vitaminler ve minerallerle doludur ve saç tellerine canlılık, parlaklık ve hacim kazandırır.

Çikolata ve Güzellik

Çikolata Saç ve Yüz Maskesi Tarifi Malzemeler;

• 3/4 su bardağı Bentonit kili

• 1/3 su bardağı kakao tozu

• 1/4 su bardağı Hindistan cevizi yağı

• 1/4 su bardağı Aloe Vera Suyu

• 2 yemek kaşığı Çiğ Bal

• 3-5 damla çay ağacı veya nane yağı

• 2 su bardağı (veya gerekirse daha fazla) yarı kaynar su    

Çikolata ve Güzellik

Hazırlanışı:

İlk olarak, kakao tozu ve bentonit kili orta boy bir kapta karıştırın. Sonra oda sıcaklığına Hindistan Cevizi Yağı ekleyin. Ardından, sıcak suyu ekleyin ve karıştırmak için paslanmaz çelik bir çırpma teli veya tahta kaşık kullanın. İlk başta, süper topaklı olacak ama sadece devam et. Daha pürüzsüz olacak. Son olarak, kalan tüm malzemeleri birleştirin ve pürüzsüz olana kadar çırpın, soğumaya bırakın. Mümkünse boya fırçası ile hafif nemli saça uygulayın. En az bir saat kurumasını bekleyin. Durulayın ve en sevdiğiniz saç kremi uygulayın.   

Bloga dön