Yaz Mevsimi ve Çikolata

Dokuda  kaybederseniz ama lezzette kazanırsınız

Yaz, çikolatayı başka hiçbir mevsimde olmadığı gibi değiştirir. Yüksek sıcaklıklarda en pahalı çikolata koleksiyonları bile birkaç dakika içinde eriyebilir. Onları mahvetmekten kaçınmak için şunları unutmayın: ne pahasına olursa olsun buzdolabından kaçının mantığa aykırı geliyor, ancak buzdolabı çikolatanın tatlarını ve dokularını mahvetmenin ana suçlusu. Evinizde buzdolabı yerine kuru, serin, ışık ve ısı kaynaklarından uzak bir yer arayın. Evinizin en serin nemsiz yerinde bir çekmece, kiler, gizli bir köşe. Burada çikolatanız güvende olacak ve doğal koşullarını koruyacaktır.

Yemeden önce uygun klimalı bir oda seçin tadımdan 10 dakika önce klimayı açın ve kapıyı kapatın böylece siz tadına bakarken hava soğur ve çikolata ellerinizde erimez. Evinizde klimanız yoksa, tadımlarınız için en serin ikindi saatleri ve sonrasını beklemeyi düşünün.

Ayrıca yumuşak dokuları deneyimlemeye hazır olun. Çikolatayı nasıl saklarsanız saklayın, kakao yağı eklenmemiş çikolatalar bile yaz aylarında "browni benzeri" bir dokuya sahip olma eğiliminde olacaktır. Bu yumuşaklık yüksek sıcaklıktan kaynaklanır ve normal koşullarda 18-23 C sıcaklıkta nemsiz ortamda saklanması gereken çikolatanın gerçek kıvamından farklıdır. Bu konuda gerçekten yapabileceğiniz hiçbir şey yok.

Dokuda kaybederseniz ama lezzette kazanırsınız.

El yapımı artisan Cocoas çikolatalarımız ile tatların damak zevkinize taşınmasından sorumlu %100 kakao yağı doğal içeriği çikolatanız ne kadar hızlı erirse çikolatanın tadı o kadar hızlı salınır ve ağzınızda patlar (şef tavsiyesi bu yüzden çiğnemeden önce çikolatanın erimesine izin vermelisiniz her zaman). Bu nedenle, doku yaz boyunca düzgün olmayabilir, ancak kaliteli Cocoas çikolataların sunabileceği inanılmaz tat alma notaları demetini deneyimlemek için uzun süre beklemeniz gerekmeyeceği için tadı daha da keyifli olacaktır.

Yazın kaliteli Cocoas çikolataların tadını çıkarmak için önerilerimiz Cocoas koleksiyonlarından ince tablet çikolatalarımız ve ince dökme vegan çikolatalarımızı yaz aylarında atıştırmalık olarak öneriyoruz.

 

Vegan Dökme Çikolata 75 Gr

Gurme Tablet Seti 800 Gr

Bloga dön